Noi informații după perchezițiile din nordul județului. Au fost conduse la audieri 16 persoane

Noi informații după perchezițiile din nordul județului. Au fost conduse la audieri 16 persoane

În urma perchezițiilor desfășurate ieri în nordul județului, 16 persoane au fost duse la audieri, însă nicio persoană nu a fost reținută. Cercetările continuă cu persoanele în stare de libertate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, în vederea calculării cu exactitate a prejudiciului şi recuperării acestuia.

Ieri, 18 percheziții au fost desfășurate de  polițiști sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, la persoane bănuite de spălarea banilor. Descinderile au avut loc la Nehoiu, Siriu, Chiojdu și Gura Teghii. Cu această ocazie, oamenii legii au ridicat documente și au condus la audieri 16 persoane, însă în acest caz nu au avut loc rețineri.

Conform anchetatorilor, infracțiunile vizate în acest dosar ar fi fost comise în perioada 2011-2015. Profitând de funcția pe care o avea la un moment dat, fostul primar al orașului Nehoiu Florentin Lungu contracta în mod abuziv anumite societăți pentru a presta diverse servicii, contractele fiind încheiate cu Primăria.

În fapt, societățile contractate nu prestau deloc serviciile respective ori făceau câteva lucrări de mântuială, dar încasau valoarea totală a contractelor. Ulterior, parte din banii aferenți contractelor ajungeau în contul unor firme deținute de rude ori alți apropiați de-ai fostului primar. În acest fel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 2, 5 milioane de lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și