Turism la Vila Albatros. Cafea „Marghiloman” și evenimente hipice

Turism la Vila Albatros. Cafea „Marghiloman” și evenimente hipice

O dată cu inaugurarea Casei de Oaspeți și a Grajdurilor din Parcul Marghiloman, va începe să funcționeze și Complexul Turistic „Alexandru Marghiloman”. Vor fi organizate activități hipice și se va deschide și o cafenea, unde va putea fi degustată celebra cafea „Marghiloman”. Turiștii vor putea rămâne și peste noapte pe Domeniu și vor fi cazați în Casa de Oaspeți.

Două dintre cele trei clădiri din Parcul Marghiloman care au intrat în reabilitare încă de anul trecut ar putea fi predate la cheie în vara care urmează.

Casa de Oaspeți și grajdurile vor avea nevoie de personal calificat care să se ocupe de activitățile de acolo, dar și de vizitatori și de turiști.

În Casa de Oaspeți va funcționa și o cafenea unde buzoienii și toți cei care vor veni în vizită la complexul turistic din parc, vor putea degusta celebra cafea „Marghiloman” creată de fostul stăpân al Domeniului,  Alexandru Marghiloman.

La rândul lor, grajdurile vor fi populate cu cai și ponei și acolo vor putea fi organizate diferite activități hipice.

Pentru ca noile activități să se desfășoare în cele mai bune condiții va fi nevoie și de personal calificat.

Datorită frumuseţii conacului și a luxului rafinat creat de Marghiloman, la Vila Albatros veneau în vizită multe personalități politice şi celebrități ale epocii.

Printre aceștia s-au numărat Nicolae Iorga, Lascăr Catargiu, Dimitrie Sturza, Take Ionescu şi, mai ales, Regina Maria, care adora să-și petreacă o parte din timp alături de familia Marghiloman.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și