Publicat la: 07.05.2019. 18:15 / 287 views

NICIUN FOCAR PPA ACTIV ÎN JUDEŢ! ULTIMELE DOUĂ FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ, STINSE

Autorităţile buzoiene anunţă stingerea ultimelor două focare de pestă porcină la porcul domestic. În acest moment nu mai există restricţii sau măsuri de supraveghere impuse de Direcţia Sanitar Veterinară. În schimb, rămân active focarele descoperite în mediul silvatic, la porcul mistreţ.

porci site

În momentul de faţă, în judeţul Buzău nu mai evoluează niciun focar de pestă porcină africană în gospodării. Ultimele două au fost declarate închise.  

Închiderea tuturor focarelor nu înseamnă şi abandonarea controalelor cu privire la transportul de animale prin judeţ.  

Autorităţile mai au în atenţie doar cazurile descoperite pe raza a şapte fonduri cinegetice, unde au fost găsiţi morţi 17 mistreţi. 

Pesta porcină la Buzău s-a lăsat şi cu o plângere penală, în cazul focarelor de la Vadu Paşii. Comitetul Local de Combatere a Bolilor a reclamat la parchet că o reţea de samsari ar fi fost cauza răspândirii bolii în mai multe gospodării.  

În total, de la semnalarea primului caz, la nivelul judeţului Buzău au evoluat 20 de focare de pestă porcină în gospodării. (Mihai Bunăziua)

 

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!