Publicat la: 22.10.2019. 18:32 / 536 views

NICI USTUROI N-AU MÂNCAT… OFICIALII GLORIEI CONTESTĂ RAPORTUL CURŢII DE CONTURI

Cel mai recent raport al Curtii de Conturi, publicat, de altfel, şi pe portalul Primăriei, arată că Gloria Buzău a efectuat o serie de plăţi care contravin legislaţiei în vigoare. Clubul buzoian a achitat o suma de 84.000 lei, reprezentând cazare şi masa pentru rugbiştii care au evoluat în partida România – Belgia, deşi aceştia aparţineau altei structuri sportive. Oficialii Gloriei susţin că plăţile au fost făcute în conformitate cu normele legale şi că vor contesta raportul Curţii de Conturi.

romania-belgia-rugby cazan

Martie 2018 – România juca la Buzău, cu Belgia, într-un meci contând pentru calificarea la Campionatul Mondial din Japonia. Gloria Buzău, în calitate de partener al Federaţiei de Rugby, achita cheluielile de cazare şi masă a rugbiştilor români şi asigura, tot din bugetul local, protocolul care includea cazarea şi masa brigăzii de arbitri. Un raport al Curţii de Conturi subliniază că societatea sportivă buzoiană a efectuat aceste plăţi care încalcă flagrant normele financiare pentru activitatea sportivă. Odată făcut raportul public, poziţia şefilor de la Gloria a fost una cât se poate de clară: clubul roş-albastru nu a greşit cu nimic, greşala fiind a organismului de stat însărcinat să controleze resursele financiare ale sectorului public

Gruparea aflată sub tutela municipalităţii este trasă la răspundere şi pentru că a acordat prime sau recompense sportivilor proprii, peste limtele stabilite în normele financiare, aprobate prin hotărâre de guvern. Astfel, Gloria ar fi acordat membrilor echipei de fotbal prime pentru câştigarea meciurilor desfîşurate în competiţii de nivel judeţean, în condiţiile în care, potrivit prevderilor legii, cluburile nu pot premia sportivii decât dacp aceştia activează la nivel de primele două ligi. Şi în acest caz, şefii de la Gloria au declarat că au respectat, ad literam, legea.

Curtea de Conturi impută şi alte lucruri Gloriei, dar sumele la care face referire raportul sunt mult mai mici decât în primele două speţe. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!