Necropolă așteptată. Construirea cimitirului municipal ar putea începe la primăvară.

Necropolă așteptată. Construirea cimitirului municipal ar putea începe la primăvară.

Cu trei ani în urmă, Guvernul României a aprobat trecerea unui teren viran de la Armată în domeniul public al Municipiului Buzău, unde urma să fie amenajat cel mai mare și mai modern cimitir din oraș. Între timp, termenul a expirat și va trebui obținută o nouă Hotărâre Guvernamentală. Consilierii locali vor trebui să aprobe obținerea unui nou act de donație a terenului de aproape 6 hectare de la Armată.

Lipsa locurilor de veci cu care se confruntă municipiul Buzău de ani buni ar fi putut fi rezolvată dacă Primăria ar fi reușit să amenajeze cimitirul municipal aflat în proiect de mai multă vreme.

A fost obținut de la Armată și terenul necesar pentru acest obiectiv dar, din varii motive, s-a întârziat foarte mult cu începerea proiectului.

Valabilitatea de doi ani a autorizației de construire devine inutilă dacă nu va fi prelungit termenul pentru donarea terenului necesar.

Fără această mică ”inginerie”, terenul obținut de la Armată ar putea fi pierdut.

Mai există și riscul ca, odată înapoiat proprietarului de drept, acesta să nu mai facă o nouă donație, ceea ce ar obliga Primăria să identifice un alt teren pentru construirea cimitirului și să ia de la capăt toate procedurile pentru obținerea avizelor necesare.

În ședința ordinară a Consiliului Local Municipal din luna noiembrie, consilierii vor trebui să-și dea acordul pentru retrocedarea terenului către ministerul Apărării Naționale și pentru o nouă solicitare de donare către Municipiul Buzău.

Un comentariu la: “Necropolă așteptată. Construirea cimitirului municipal ar putea începe la primăvară.

  1. Exista cimitir nou, finalizat de acum 10 ani, ultramodern, langa fabrica de bere, cu o capacitate de 10.000 locuri si pe care hotii si escrocii bisericii nu vor sa-l autorizeze ca nu le iese lor nimic; 95% din preoti sunt niste escroci, nu au nici o treaba cu Dumnezeu si prostesc oamenii.
    O sa faca primaria un rahat, daca o sa fie mai mare si mai modern decat asta eu ma bag de viu in groapa.
    Eu mi-am luat loc acolo, in prezent slujbele sunt tinute de preot ortodox pe ritm vechi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și