Publicat la: 10.10.2017. 18:22 / 850 views

NE AŞTEAPTĂ O IARNĂ GREA. AUTORITĂŢILE SUNT… APROAPE PREGĂTITE

Vine o iarnă grea, cu multă zăpadă şi viscol, a avertizat, astăzi, prefectul judeţului Buzău. Şefa de la Casa Albă a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a aproba planul de măsuri preventive pentru sezonul rece. Contractele cu firmele de deszăpezire sunt încheiate pentru drumurile naţionale şi judeţene, primăriile au primit sarcini clare, însă planul de montare a parazăpezilor este îngreunat.

ambulanta si utilajComitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost convocat, astăzi, într-o şedinţă extraordinară, pentru a fi aprobat planul de măsuri pentru sezonul rece 2017 – 2018. După detalierea datelor tehnice de către şeful I.S.U. Buzău, prefectul Carmen Ichim a făcut un anunţ îngrijorător. Ne aşteaptă o iarnă grea.  

Dacă la capitolul utilaje de intervenţie, situaţia raportată este bună, în privinţa planului de amenajare a parazăpezilor se înregistrează întârzieri mari, mai ales pe tronsoanele de drumuri naţionale, unde an de an sunt semnalate probleme.

În aceste condiţii, nu este exclus să avem de-a face, din nou, cu măsura preventivă a închiderii circulaţiei pe anumite tronsoane de drum.

Planul de măsuri arată bine… pe hârtie. Conţine inclusiv locuri de adăpostire în hoteluri, ori şcoli şi cămine culturale, pentru persoanele aflate în tranzit şi care ar putea fi suprinse în judeţul nostru în cazul unor rute blocate. În practică, rămâne de văzut cum se vor descurca autorităţile.

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă de la nivelul primăriilor au primit termene clare de asigurare a măsurilor preventive pentru viitorul sezon rece. Dacă se vor pregăti cum se cuvine, vom afla la prima ninsoare abundentă abătută asupra judeţului nostru. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!