Publicat la: 04.12.2019. 19:19 / 618 views

MUZEUL MOBIL, PRIMUL POPAS LA MĂRUNŢIŞU. PREMIERĂ PENTRU COPIII DIN COMUNĂ

Museum Bus s-a pus, azi, pentru prima dată în mişcare. Primul popas a fost la Şcoala din Mărunţişu, acolo unde cei mai mulţi dintre copii au văzut prima dată exponatele unui muzeu. Itinerariul muzeului mobil mai prevede, anul acesta, comunele Bozioru şi Topliceni.

museum bus 1 museum bus 3

Emoţie, dar mai ales curiozitate, astazi, în rândul copiilor de la Şcoala generală din Mărunţişu. Mini-muzeul pe roţi a oprit în curtea şcolii lor şi le-a dat posibilitatea de a lua contact cu exponatele, rămăşiţe ale istoriei, pentru prima dată.

Tocmai pentru că majoritatea copiilor nu călcaseră vreodată  pragul unui muzeu, turul muzeului pe roţi a fost făcut împreună cu un ghid, un muzeograf care le-a explicat micuţilor pe îndelete despre artefactele expuse.

Cei care au pus în practică ideea unui mini-muzeu pe roţi s-au gândit să ajungă la cât mai mulţi copii din localităţile izolate ale judeţului, elevi care, în marea lor majoritate, nu au posibilitatea de a vizita o astfel de instituţie culturală.  Museum Bus va mai merge în această lună în comunele Bozioru şi Topliceni

Programul “Muzeul pe roţi” face parte dintr-un proiect mai amplu al autorităţilor judeţene, intitulat “Porti deschise către cultura buzoiană”, program menit să înlesnească, pe cât posibil, contactul copiilor din mediul rural cu instituţiile culturale precum teatrul, muzeele sau biblioteca.

Cadrele instituţiei de învăţământ s-au bucurat de oportunitatea de a le oferi copiilor o lecţie de istorie deosebită.

În perioada imediat următoare, autorităţile intenţionează să pună pe roţi şi o bibliotecă mobilă. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!