Publicat la: 26.07.2017. 18:22 / 637 views

MOTORUL ECONOMIC AL JUDEŢULUI. AGENTII ECONOMICI SOLICITA SPRIJINUL EDILILOR

Agenţii economici din municipiul Buzău au avut anul trecut o cifră de afaceri de 2,4 miliarde de euro. Investitorii reclamă însă lipsa din ce în ce mai acută de forţă de muncă, pentru că meseriaşii adevăraţi sunt din ce în ce mai rari. Totodată, este necesară şi asigurarea transportului în comun pentru navetiştii din localităţile învecinate.

zona industriala 1Anul trecut, judeţul Buzău a avut o cifră de afaceri de 3,2 miliarde de euro.

Oraşul este adevăratul motor economic al judeţului şi are nevoie de forţă de muncă şi din mediul rural.

Investitorii ar dori să se dezvolte şi mai mult dar se lovesc de unele neajunsuri pe care Primăria Municipiului ar putea să le rezolve.

În municipiu rata şomajului este de 1,36% faţă de aproape 11%, cât este în judeţ.

O parte din forţa de muncă necesară pentru derularea activităţilor economice din Buzău ar putea proveni din localităţile învecinate oraşului.

Pentru a putea atrage cât mai mulţi navetişti, primăria va trebui să le asigure acestora un transport civilizat şi rapid.

Primii paşi pentru realizarea transportului modern de călători din oraş şi din afara lui au fost deja făcuţi.

Au fost achiziţionate 15 autobuze second-hand echipate cu Euro 5 iar până la sfârşitul anului vor fi cumpărate alte 15.

Anul viitor se intenţionează cumpărarea a altor 30 de autobuze Euro 6, de data aceasta noi. (Corneliu Floriceanu)

Exista 2 Comentarii
Ce spun vizitatorii:
  1. Catalin spune:

    Pe la tara rad toti rromulanii si asistatii social de tine daca te vad ca muncesti…

    Asta e efectul pomenilor date din banii celor care muncesc celor care trandavesc dar, din pacate pentru societatea civiliyata, au dreptul sa voteye, putand fi cumparati la legatura, cu o galeata, o punga de zahar, o sticla de ulei, iar dacale dai o tuica, o omoara si pe ma-sa daca nu voteaza cu „aducatorul de pomeni”…

  2. bukk spune:

    salariile sant ridicol de mici si nu o sa plece nimeni din rural, ca sa munceasca pe astfel de salarii.Si asta mai ales ca in rural se gaseste de munca, pe bani mai multi, decat in ofertele salariale .

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!