Nicu Constantinescu la Bazar. Monumentul acestuia va fi mutat în Piața Teatrului

Nicu Constantinescu la Bazar. Monumentul acestuia va fi mutat în Piața Teatrului

Statuia celui mai bun primar al Buzăului din toate timpurile, Nicu Constantinescu, va fi relocată. Monumentul din fața Școlii Nr. 1 va fi mutat în Piața Teatrului, unde va funcționa Sediul 2 al Primăriei. Atât clădirea Bazarului, cât și Palatul Comunal, au fost construite la ordinul fostului primar, care a avut 5 mandate în perioada 1883 – 1905.

Printre proiectele Municipalității, care vor fi realizate anul acesta se numără și sediul numărul 2 al Primăriei, care va funcționa în ansamblul de clădiri de la fostul Bazar.

Piața Teatrului va fi reconfigurată și reamenajată în totalitate și vor fi trasate locuri de parcare, atât publice, cât și rezervate pentru mașinile Primăriei.

Tot aici, în Piața Teatrului, a cărei denumire este posibil să fie schimbată, va fi relocat și monumentul lui Nicu Constantinescu, de 5 ori primar al Buzăului în perioada 1883 – 1905.

Monumentul care îl reprezintă pe fostul primar va fi relocat din părculețul din fața Școlii nr. 1, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în Piața Teatrului, în fața sediului numărul 2 al Primăriei Buzău.

Nicu Constantinescu este și cel care a comandat construirea Palatului Comunal, clădirea simbol a Municipiului Buzău, care urmează să intre și ea în reabilitare, cât de curând.

3 Comentarii la: “Nicu Constantinescu la Bazar. Monumentul acestuia va fi mutat în Piața Teatrului

  1. Lăsați statuia celui mai bun primar,al tuturor timpurilor, acolo unde este acum.Va rugam…!!

  2. Foarte bine faceti ca sa schimbam tot in orasul Buzau….Felicitari

  3. beyyyy…sunteți dilii…cum sa iei statuia primarului adevarat pentru acest oraș și sa o mutați?…pe bulevard este locul statuiei lui Nicu Constantinescu…
    La bazar sa-l impaiati pe Toma tantalaul…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și