Momente încărcate de emoție la ,,Memorialul Tivgă Nicolai”. Rm. Sărat a fost, în weekend, capitala judo-ului românesc

Momente încărcate de emoție la ,,Memorialul Tivgă Nicolai”. Rm. Sărat a fost, în weekend, capitala judo-ului românesc

Un eveniment sportiv de anvergură a avut loc în weekend, la Rm. Sărat. Sala sporturilor a găzduit ,,Memorialul Tivgă Nicolai”, competiție organizată de CSM Rm. Sărat, la împlinirea a 7 ani de la trecerea în neființă a regretatului profesor și antrenor de judo.

Înainte de startul competiției, în cadrul unei festivități la care au participat și numeroase oficialități locale, s-a onorat memoria fostului mare antrenor Nicolai Tivgă.

În cadrul ceremonialului, un moment cu totul emoționant a fost acela când sora regretatului antrenor a primit o plachetă comemorativă din partea Consiliului Județean Buzău. Cel care a înmânat distincția, în numele administrației județene, a fost râmniceanul Felix Rache, vicepreședintele C.J. Buzău, de altfel fost elev al regretatului antrenor.

„Memorialul Tivgă Nicolai” a fost organizat cu sprijinul Primăriei Rm. Sărat, instituție reprezentată la eveniment chiar de către edilul Sorin Cîrjan.

Competiția de judo, coordoată de antrenorul de judo George Stoian, s-a bucurat de un real succes. La întrecerea sportivă au participat peste 450 de competitori din țară, dar și din Republica Moldova.

În urmă cu 45 de ani, judoka Nicolai Tivgă a adus acest sport în oraș și a pus Ramnicu Sărat pe harta performanțelor sportive. Foștii elevi spun că antrenorul a practicat meseria cu pasiune, până la finalul vieții. Nu a format doar sportivi, ci și caractere deosebite.

Pe 28 ianuarie, s-au împlinit 7 ani de la plecarea spre eternitate a „profesorului Tivgă”, așa cum wra cunoscut de râmniceni, cel ce a fost un adevărat mentor pentru nenumărați sportivi de judo.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și