Publicat la: 18.10.2019. 18:18 / 1.765 views

MOMENT FESTIV LA PĂTÂRLAGELE. LICEUL „RADU VLĂDESCU” A ÎMPLINIT 100 DE ANI

Momente extrem de emoţionante astăzi la Liceul Radu Vlădescu din Pătârlagele. Foşti şi actuali dascăli, dar şi elevi s-au adunat din toate colţurile lumii şi au participat la festivitatea de celebrare a o sută de ani de la înfiinţarea unităţii de învăţământ. Emoţiile şi-au spus cuvâmtul, însă cei prezenţi tot au găsit puterea să împărtăşească amprenta pe care Liceul Radu Vlădescu a aşezat-o peste dezvoltarea lor.

liceu patarlagele 1 liceu patarlagele 3

Oameni pregătiţi de sărbătoare, flori, dar mai ales multe emoţii şi amintiri greu de uitat. Este scurta descriere a evenimentului organizat astăzi în curtea Liceului Radu Vlădescu la celebrarea a 100 de ani de la semnarea decretului de înfiinţare a unităţii de învăţământ.

Conducerea şcolii s-a preocupat ca totul să iasă ca la carte. De la elev la profesor, cu toţii şi-au adus contribuţia, astfel încât oaspeţii să se simtă cât mai bine. Cuvintele adresate la începutul ceremoniei au fost cele care au impresionat puternic audienţa.

La eveniment au participat foşti şi actuali profesori, dar şi foşti elevi cărora li se citea emoţia în ochi, în ciuda faptului că unii dintre ei au absolvit şcoala chiar şi de câteva decenii. Cu toţii au avut de adresat cuvinte de mulţumire şcolii ce le-a creionat destinele.

De asemenea, printre foştii elevi am regăsit laureaţi ai premiului Nobel care au făcut ca numele şcolii lor să fie auzit peste mări şi ţări, dar şi oameni care după finalizarea studiilor au ales să se întoarcă acasă să devină la rândul lor dascăli.

Emoţii au avut şi autorităţile locale prezente la eveniment care au punctat importanţa Liceului Radu Vlădescu în comunitatea buzoiană.

La Liceul Radu Vlădescu din Pătârlagele au avut loc întreaga săptămână activităţi dedicate centenarului. Foşti şi actuali elevi dar şi profesori au participat la diferite concursuri ori au participat la spectacole şi expoziţii.

(Mirela Copariu)

Exista 4 Comentarii
Ce spun vizitatorii:
  1. Pentru Dl. CONSTANTIN ALEXANDRU .Castigatoare a Premiului NOBEL pentru Pace este D-na ELENA PETRE componenta a unei Echipe care si-a desfasurat activitatea la HAGA militanta pentru distrugerea armelor chimice.V-am relatat ceea ce am aflat chiar de la Dansa fiind prezent la Festivitate. Va doresc o zi buna !

  2. Care sunt laureatii premiului Nobel ?

  3. In data de 18 oct.2019, am fost prezenta la festivitatile care au avut loc cu ocazia aniversarii centenarului liceului pe care l-am absolvit in anul 1970.A fost un moment evocator remarcabil, cu exceptia ca in perioada 1966 – 1977 liceul din Patarlagele s-a numit „Liceul de cultura generala Nicolae Balcescu”, asa cum scria pe numerele noastre matricole si pe sepcile baietilor. Am si acum emblema cu numarul matricol primit la inceputul clasei a IX-a si pe care l-am avut pina la absolvire. Multumesc atat conducerii actuale a liceului, care s-a preocupat de organizarea evenimentului, cat si tuturor celor care au raspuns „PREZENT” la eveniment: profesori, fosti si actuali, si absolventilor acestui liceu. Promotia 1970, am dat dovada de seriozitate si spirit de echipa, fiind prezenti in cel mai numeros grup – 10, care am venit din mai multe localitati ale tarii, chiar daca acum nu mai avem pe nimeni din familie la casele parintesti.Rusine fostilor colegi si absolventi din ceilalti ani, care chiar daca erau la doi pasi de Patarlagele nu au catadicsit sa faca onoare evenimentului!

  4. Am participat alaturi de multe alte generatii de absolventi ai acestui prestigios liceu la festivitatea de aniversare a centenarului. Fac parte din generatia de absolventi 1970 (cred ca a fost cea mai numeroasa dintre cei prezenti in ziua de 18.oct.a.c.). In numele colegilor prezenti vreau sa multumesc tuturor organizatorilor in frunte cu D-ra Directoare pentru programul intalnirii si nu in ultimul rand sa marturisesc ca am fost coplesit de emotiile care se amplificau cu fiecare discurs de aducere aminte.A fost superb !

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!