Moda „tovarășelor”din Epoca de Aur. Fantezie, rafinament și eleganță la Muzeu

Moda „tovarășelor”din Epoca de Aur. Fantezie, rafinament și eleganță la Muzeu

Moda feminină stârnește interesul doamnele și domnișoarelor în orice epocă și în orice țară din lume. Ținutele vestimentare din perioada comunismului, multe dintre ele inspirate din moda universală prin metode nu tocmai ortodoxe, o dovedesc din plin. Muzeul Județean va vernisa o expoziție temporară care întregește seria de evenimente dedicate doamnelor și domnișoarelor în luna martie.

La Muzeul Județean va fi vernisată pe 5 martie o expoziție care, cu siguranță va stârni interesul doamnelor și domnișoarelor, în special.

Este vorba despre o expoziție de modă feminină cu ținute vestimentare și accesorii din perioada comunistă.

Expoziția aduce în atenția publicului moda anilor din perioada comunistă, dar și accesoriile folosite și articole de machiaj autohtone.

La fel ca și în alte epoci și locuri de pe mapamond, moda feminină nu prea ținea cont de opreliști ori de dogmele de orice fel așa că se inspira și la noi din revistele de specialitate capitaliste.

Neckermanul sau revista Ouelle, obținute de croitoresele vremii fraudulos, pe sub mână, erau sursa de inspirație pentru cele mai „șic” ținute vestimentare purtate de doamnele „tovarășe” din acea perioadă, în frunte cu tovarășa supremă.

Vernisajul expoziției „Moda în perioada comunistă. Fantezie, rafinament, eleganță” va avea loc pe 5 martie , la ora 11 la sediul central al Muzeului Județean, când publicul va beneficia de acces gratuit.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și