Publicat la: 04.05.2020. 18:14 / 759 views

MINISTRUL SĂNĂTĂŢII, ÎN VIZITĂ LA SPITALUL SĂPOCA. MEDICUL NELU TĂTARU A VERIFICAT RECLAMAŢIILE

Ieri după-amiază, dr. Nelu Tătaru, a efectuat o vizită la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca. Ministrul Sănătăţii a dorit să verifice personal problemele sesizate de mai mulţi salariaţi, care contestă numirea noului manager, ec. Cristina Păun.

sapoca spitalÎmpotriva directorului unităţii medicale a fost depusă o plângere penală, conducerea sindicatului reclamând încălcarea regulilor impuse de starea de urgenţă, după ce managerul abia instalat la Spitalul Săpoca ar fi organizat mai multe şedinţe în cadrul cărora a convocat mai mulţi angajaţi. Semnatarii plângerii penale susţin că nu au fost respectate măsurile de distanţare socială şi că participarea unora dintre salariaţi a fost impusă, fără a fi respectate măsuri de protecţie. Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a deschis un dosar in rem, pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”.

Surse medicale ne-au precizat că, în cele câteva minute petrecute la Spitalul Săpoca, ministrul Sănătăţii nu a fost convins că ar trebui să dea curs numeroaselor memorii ale unor angajaţi care cer demiterea noului manager.

Este a doua oară, în ultimele două săptămâni, când Ministrul Sănătăţii vine în vizită la Buzău, la o unitate medicală. În data de 20 aprilie, tot în timp ce se întorcea dintr-o serie de vizite efectuate la unităţi sanitare din Moldova, Nelu Tătaru a poposit, pentru scurt timp, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, unde a stat de vorbă cu personalul de la UPU.

La nivelul judeţului Buzău, Ministerul Sănătaţii a stabilit ca Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat să fie unitate suport de Covid-19, atât autorităţile locale, cât şi conducerea unităţii medicale aşteptându-se la o vizită a ministrului, în condiţiile în care au fost depuse mai multe solicitări cu privire la lipsa de personal şi la necesarul de aparatură medicală şi de echipamente de protecţie, pentru a face faţă unui val de internări. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!