Publicat la: 15.05.2019. 18:12 / 545 views

MINI „LUCEAFĂRUL”, LA BUZĂU. CENTRU DE PREGĂTIRE PENTRU COPIII DE LA ŢARĂ

După modelul celebrului centru de formare al tinerilor jucători care fiinţa în era antedecembristă în România, Federaţia Româna de Fotbal, în parterneriat cu Liceul cu Program Sportiv şi Inspectoratul Şcolar, va crea la Buzău un centru naţional de pregătire destinat, exclusiv, copiilor din mediul rural. Selecţiile vor demara la finele lunii, cu participarea foştilor internaţionali Miodrag Belodedici, Gheorghiţă Geolgău, Aurel Ţicleanu şi Jean Vlădoiu.

turneu fotbal copiiDouăzeci de copii din mediul rural vor fi selecţionaţi pentru a face parte din Centrul Naţional de Pregătire de la Buzău. Proiectul conceput de FRF este menit să le ofere şi copiilor de la ţară, cu mai puţine oportunităţi, posibilitatea de a deveni fotbalişti. Selecţia, la care vor participa Miodrag Belodedici, Gheorghiţă Geolgău, Aurel Țicleanu şi Jean Vlădoiu, va demara pe 28 mai şi va dura trei zile.

Odată selecţionaţi, evoluţia celor douăzeci de novici în ale fotbalului va fi monitorizată direct de staff-ul Federaţiei. Pe lângă pregătirea fotbalistică, celor de la LPS le revine sarcina de a-i ajuta pe tinerii aspiranţi să se acomodeze cu viaţa de sportiv.

Copiii vor fi cazaţi în minihotelul liceului şi vor beneficia de un tratament special, având în vedere vârsta mică. Masa, cazarea, şcolarizarea şi pregătirea fotbalistică vor fi gratuite. La nivel naţional vor funcţiona, deocamdată, două centre de acest fel, cel de la Buzău şi unul la Iaşi.

Până la începutul anului şcolar viitor, cei 20 de copii vor avea parte, alături de profeorii lor, de o experienţă VIP la partida România-Spania din preliminariile 2020, de pe 5 septembrie. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!