Mii de apeluri la „Telefonul copilului”. 119, „înroşit” cu sesizări despre abuzuri

Mii de apeluri la „Telefonul copilului”. 119, „înroşit” cu sesizări despre abuzuri

Copii neglijați, abuzați fizic sau emoțional, micuți găsiți pe stradă – acestea sunt cele mai frecvente situații pentru care a fost apelat, în județul Buzău, numărul unic 119. În total, în acest an, au fost efectuate peste 1700 de apeluri. Urmare a anchetelor sociale desfăşurate, pentru 227 de minori s-au dispus măsuri de protectie specială, în cadrul serviciilor sociale din cadrul DGASPC Buzău.

De la începutul anului trecut, prin decizie de guvern, Telefonul Copilului din cadrul Direcțiilor Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului a fost înlocuit cu Numărul Unic 119. Astfel, în județul Buzău, de la începutul anului și până în prezent, la acest număr s-au primit peste 1.700  de sesizări, dintre care s-au dovedit întemeiate aproape 600 de sesizări.

Principalele probleme semnalate la numărul 119, de către adulți și copii, au vizat abuzul fizic şi emoţional, abuzul sexual, neglijarea, bullyingul şi cerşetoria. De menţionat că pentru 227 de minori s-au dispus măsuri de protectie specială, în cadrul serviciilor sociale din structura DGASPC Buzău.

De asemenea, multe dintre de apelurile la 119 au avut ca obiect solicitarea de informaţii în legătură cu diferite drepturi ale copiilor: tutelă, eliberarea actelor de identitate, dreptul la pensie alimentară sau alocaţie.

La Numărul unic 119 pot suna copiii care se simt abuzați fizic sau emoțional, dar și persoanele care au cunoștință despre situații în care minorii sunt abuzați în orice fel.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și