Publicat la: 19.02.2018. 19:24 / 704 views

MIERCURI ŞI JOI, PROTESTE LA MINISTERUL MUNCII. O DELEGAŢIE DE PROFESORI BUZOIENI, LA PICHETARE

Avertismentele date de sindicaliştii din educaţie se pun în practică. Miercuri şi joi, profesorii vor picheta sediul Ministerului Muncii. De la Buzău va participa o delegaţie condusă de preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar “Ion Neacşu”. Este o primă formă de protest, dar putem ajunge şi la grevă generală, spune profesorul Ion Dobre.  

dobreAstăzi, a fost decis calendarul protestelor din educaţie. Pentru că guvernanţii nu au fost dispuşi la negocieri, liderii de sindicat au stabilit noi acţiuni de stradă. Miercuri şi joi, va fi pichetat sediul Ministerului Muncii.

Pentru început, nu vor fi pichetări ample, numărul participanţilor fiind limitat. De la Buzău vor ajunge cinci cadre didactice. Dacă noile proteste nu vor da roade, se poate ajunge la grevă generală.

Lista de revendicări este consistentă, de la slaba finanţare a educaţiei pentru acest an, diferenţele salariale apărute după 1 ianuarie şi până la problema comasărilor de şcoli. Între timp, au apărut şi alte situaţii, tot din cauza intrării în vigoare a legilor fiscale, începând cu luna ianuarie.   

Potrivit conducerii Sindicatului, peste 30% dintre angajaţii sistemului de învăţământ de la Buzău au de suferit din cauza noilor modificări legislative. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!