Meteorologii anunță o perioadă cu zile toride. Cum ne protejăm de temperaturile extreme?

Meteorologii anunță o perioadă cu zile toride. Cum ne protejăm de temperaturile extreme?

Meteorologii anunţă caniculă în cea mai mare parte a ţării, începând de astăzi și cel puțin până la jumătatea săptămânii viitoare. De joi, temperaturile vor ajunge la maxime de 39 de grade Celsius iar indicele temperatură-umezeală va depăşi, în anumite momente ale zilei, pragul critic de 80 de unităţi. Pe timpul nopții, minimele nu vor coborî sub 20 de grade Clesius.

În aceste zile toride, mare atenție dacă aveți de gând să ieșiți din casă! Expunerea la soare și la temperaturi ridicate vă poate cauza mari probleme de sănătate. De altfel mai ales în cazul persoanelor cu afecțiuni cardiace sau neurologice, este recomandat să rămână în spații cât mai răcoroase, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

În zilele cu temperaturi extreme, este un risc crescut de accidente rutiere. O spun polițiștii buzoieni de la Serviciul Rutier, care le recomandă șoferilor ca în cazul în care nu au instalate pe autovehicule sisteme de climatizare sau dacă acetea sunt defecte, să circule cu mașinile doar la orele când temperaturile sunt mai scăzute. Asta, pentru a preîntâmpina anumite situații în care conducătorului auto i se poate face rău la volan din cauza căldurii din mașină. 

Oamenii legii îi mai sfătuiesc pe conducătorii auto ca înainte de a pleca la drum, să verifice dacă presiunea din pneuri este cea indicată.

Șoferilor li se mai recomandă să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala este considerată de către specialişti una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și