Mentori pentru tinerii ieșiți din sistemul de protecție. A avut loc prima întâlnire

Mentori pentru tinerii ieșiți din sistemul de protecție. A avut loc prima întâlnire

În cadrul proiectului “Anticameră pentru viață”, implementat de DGASPC Buzău, astăzi a avut loc întâlnirea persoanelor ce vor juca rolul mentorilor unui grup de 20 de tineri ce vor ieși din sistemul de protecție.

În următorul an, 20 de buzoieni vor juca rolul mentorilor pentru 20 de tineri ce vor părăsi sistemul de protecție. Proiectul este unul extrem de important, mai ales că de-a lungul timpului s-a simțit nevoia unei astfel de acțiuni.

Mentoratul poate fi văzut ca o relație de învățare, axată în general pe dezvoltarea carierei pe termen lung a unei persoane care primește sprijin de la o persoană cu experiență. Scopul principal este acela de a stimula creșterea personală și profesională, dezvoltarea abilităților, cunoștințelor și înțelegerii unui anumit domeniu. 

În altă ordine de idei, coordonatorul proiectului prezintă mentoratul ca pe o cutie de bomboane ce iți poate oferi cele mai plăcute experiențe.

Proiectul “Anticameră pentru viață” a fost gândit pentru întrarirea capacitatii DGASPC Buzau de a furniza programe de servicii integrate de sprijin pentru sustinerea procesului de tranzitie al tinerilor, de la sistemul institutionalizat la servicii la nivelul comunitatii.

Mirela Copariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și