Publicat la: 17.01.2020. 19:25 / 445 views

MEDICII, ÎN ALERTĂ. BOLILE REUMATICE AFECTEAZĂ DIN CE ÎN CE MAI MULŢI TINERI

Deşi sunt considerate boli ale persoanelor vârstnice, bolile reumatice afectează din ce în ce mai mulţi oameni activi, tineri şi chiar copii, avertizează medii buzoieni. Deşi încă nu se ştiu care sunt cauzele ce duc la apariţia bolii, specialiştii sunt de părere că un stil de viaţă sănătos ar preveni instalarea afecţiunilor reumatice.

medic reumatolog cabinet reumatologie

La cabinetul de Reumatologie din cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău cel mai frecvent simptom care aduce pacientul la medic este durerea. Ea se împarte în două categorii: mecanică şi inflamatorie. Îngrijorător este faptul că vârsta pacienţilor este din ce în ce mai scăzută.

Lunar, la cabinetul de reumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău se prezintă aproximativ 600 de pacienţi. Cei mai mulţi dintre aceştia suferă de poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozanţă şi modificări artrozice. Potrivit specialiştilor, un stil de viaţă sănătos ar preveni instalarea afecţiunilor reumatice.

Bolile reumatice pot determina în timp incapacitate de muncă sau dependenţa pacientului de familie, afectând sever calitatea vieţii tuturor celor implicaţi. Tocmai din acest motiv, prezentarea timpurie la medic este esenţială deoarece diagnosticul precoce şi tratamentul corect determină o evoluţie mai lentă sau chiar remisia bolii reumatice. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!