Publicat la: 25.11.2020. 19:14 / 760 views

MEDIC ATI, DEZVĂLUIRI LA CAMPUS TV DESPRE EVOLUȚIA COVID ȘI SITUAȚIA DE PE SECȚIE

Unul dintre medicii de la secția ATI a Spitalul Județean de Urgență a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre modul în care noul coronavirus îi afectează pe mulți dintre pacienți. Doctorul Florin Năstase a vorbit și despre cum se descurcă personalul medical de la Terapie Intensivă, unde volumul de muncă și presiunea sunt la cote foarte ridicate.

ati spital pacienti covid medic ATI

Pe secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență, saloanele pentru pacienții non-covid și cele destinate bolnavilor de coronavirus sunt în permanență pline. Lupta personalului medical pentru salvarea bolnavilor de COVID se lovește de multe ori de evoluțiile grave și rapide pe care le provoacă noul virus. Într-o emisiune la Campus TV, medicul Florin Năstase a detaliat modul în care se manifestă SARS-COV2 la pacienții ajunși în ATI.  

Mai mult, doctorii au constatat că, în ultima perioadă, virusul a căpătat forme din ce în ce mai agresive.

De câteva luni, personalul medical lucrează la foc continuu și deseori intervine epuizarea.  

În paralel cu terapia pentru pacienții cu COVID, medicii trebuie să facă față și bolnavilor cu alte afecțiuni. Volumul de muncă este foarte ridicat iar secția se confruntă cu o criză de specialiști.

În ciuda riscurilor și a importanței vitale a secției, personalul medical de la ATI din Spitalul Județean de Urgență nu a primit niciun spor de COVID până acum, deși Ministerul Sănătății a decis acordarea unor suplimente salariale. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!