BUZĂU. Măsuri suplimentare în criza COVID

BUZĂU. Măsuri suplimentare în criza COVID

Autoritățile din sănătate au raportat și astăzi un bilanț îngrijorător în privința evoluției epidemiologice din județul nostru. Cinci decese și aproape 200 de noi îmbolnăviri de COVID au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. În această dimineață, noul prefect de Buzău, Daniel Țiclea, a anunțat, la Radio Campus, ce măsuri suplimentare vor fi adoptate în tot acest context epidemiologic.

Rata de infectare la nivelul județului Buzău a ajuns la aproape 8 cazuri de COVID la mia de locuitori, în numărului mare de noi îmbolnăviri înregistrate în ultimele două săptămâni. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, sunt active peste 3500 de cazuri de coronavirus. În continuare, situația din Spitalul Județean este critică, iar autoritățile încearcă să grăbească transformarea unor unități medicale în spitale suport de COVID.

În cursul zilei de azi, pentru Spitalul din Smeeni s-a obținut aprobarea transformării în unitate suport de COVID, iar pentru Spitalul CFR se așteaptă încă un răspuns.

În privința vaccinării, la nivelul județului se constată, în continuare, o creșetere a solicitărilor. Ieri, peste 2000 de buzoieni au trecut pe la centrele amenajate în județ, pentru a primi prima doză de ser anti-COVID. În acest context, vor fi suplimentate punctele de vaccinare (unul dintre ele ar putea fi amenajat chiar la Muzeul Județean), dar vor apărea și caravanele mobile.

Nu în ultimul rând, autoritățile vor apela la ierarhii Bisericii Ortodoxe, pentru a sensibiliza populația cu privire la importanța vaccinării.

În ultimele 24 de ore, potrivit D.S.P. Buzău, au fost raportate cinci decese în rândul pacienților infectați cu COVID și 186 de noi îmbolnăviri.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Cultura

‘’Măi române, românaș’’

26.11.21 19:45 Ultima modificare 26.11.21 19:10

‘’Ceata lui Ioniță’’ ne dăruiește un spectacol inedit de Ziua Națională! Diana Ioniță a pregătit alături de elevii ei o surpriză pentru a ne aduce…