MĂSURI DUPĂ MASACRUL DIN SPITALUL SĂPOCA. AU REÎNCEPUT INTERNĂRILE ÎN SALOANELE GROAZEI

MĂSURI DUPĂ MASACRUL DIN SPITALUL SĂPOCA. AU REÎNCEPUT INTERNĂRILE ÎN SALOANELE GROAZEI

Au reînceput internările în cele două saloane din Spitalul Săpoca, unde s-au petrecut crimele fără precedent. Conducerea interimară a unităţii medicale a luat şi primele măsuri administrative, pentru a preveni producerea de alte evenimente tragice. Lângă camera de gardă vor fi internaţi doar pacienţii aduşi de Poliţie sau Ambulanţă iar taxa hotelieră a fost eliminată pentru suplimentarea locurilor pentru bolnavi.

sapoca spitalDupă câteva zile în care au intrat în proceduri de igienizare, saloanele în care au avut loc crimele au redevenit funcţionale. De ieri se fac din nou internări. Între timp, noua conducere interimară a Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca a dispus mai multe măsuri administrative. Toate dispoziţiile sunt o consecinţă a criticilor aduse public de către ministrul Sănătăţii, după ce a coordonat personal ancheta Corpului de Control sosit la spital. De pildă, Sorina Pintea a condamnat faptul că nu ar fi trebuit lăsate obiecte contondente la îndemâna bolnavilor. Autorul crimelor a folosit un stativ de perfuzii. În consecinţă, s-a făcut un nou instructaj cu personalul medical şi cel auxiliar.

De asemenea, s-a luat decizia ca două saloane aflate în imediata apropiere a camerei de gardă să fie destinate strict cazurilor de urgenţă, pentru pacienţi  care sunt aduşi de Poliţie sau Ambulanţă.

În noaptea tragediei, în acelaşi pat cu individul din Săgeata, a fost adus un alt bărbat, tot cu etilism, invocându-se lipsa unui loc de internare pentru acesta. Ministrul Sorina Pintea a declarat că al doilea pacient putea fi spitalizat temporar într-un pavilion unde se percepe taxă hotelieră. Acum, noua conducere a unităţii medicale a hotărât să elimine această taxă, astfel că, în cazul unui număr mare de pacienţi, bolnavii să fie internaţi şi în acest pavilion.

În plus faţă de aceste măsuri, s-a dispus sesizarea comisiei de disciplină, for care va analiza modul în care au acţionat toţi angajaţii aflaţi în tură, responsabili de sectorul în care s-a produs tragedia. 

În noaptea de 17 spre 18 august, un bărbat, în vârstă de 38 de ani, internat cu etlism cronic, înarmat cu un stativ de perfuzii, a atacat pacienţii din salonul lui şi femeile din alt salon. Cinci bolnavi au decedat, alte opt persoane fiind rănite. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și