Publicat la: 28.06.2019. 18:13 / 919 views

MĂSURI CONTRA CANICULEI. AU FOST ÎNFIINŢATE PUNCTE DE PRIM-AJUTOR

Conform măsurilor stabilite de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, în municipiul Buzău au fost înfiinţate puncte de prim-ajutor. Buzoienii care au probleme din cauza caniculei pot găsi aici un pahar cu apă, asistenţă medicală şi unele medicamente specifice. Conform unui protocol încheiat cu Primăria, şi farmaciile din oraş pot acorda un prim-ajutor cetăţenilor în perioadele cu temperaturi ridicate.

primajutor 2Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Buzău a elaborat un Plan de măsuri şi acţiuni pentru atenuarea efectelor temperaturilor ridicate din această vară. Printre acestea se numără şi înfiinţarea unor puncte de prim-ajutor în zonele mai aglomerate ale oraşului.

Buzoienii cunosc deja locaţiile acestor puncte de prim-ajutor, pentru că ele sunt amenajate în fiecare vară, de ani de zile, în acelaşi loc.

Cetăţenii care sunt nevoiţi să iasă în oraş chiar dacă este arşiţă şi care au probleme din cauza caniculei, se pot refugia la răcoare în punctele de prim-ajutor sau pot primi apă potabilă, asistenţă medicală şi chiar unele medicamente specifice.

Punctele de prim-ajutor sunt deschise doar în zilele pentru care sunt emise coduri de caniculă.

Un al cincilea punct de prim-ajutor funcţionează permanent în incinta ștrandului Tineretului, în perioada în care baza de agrement este deschisă. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!