Publicat la: 23.02.2017. 20:03 / 1.518 views

MAŞINĂ ÎNGHIŢITĂ DE ASFALT. A CĂZUT ÎNTR-O PIVNIŢĂ VECHE DE SUTE DE ANI

Incident neobişnuit pe cea mai imporantă stradă din Râmnicu Sărat. Un crater adânc de peste 3 metri s-a format din senin sub greutatea unei  maşini parcate peste noapte. Autorităţile au ajuns la concluzia că surparea  a scos la iveală şi o descoperire arheologică importantă, de pe vremea lui Mihai Viteazul.

groapa siteIncidentul s-a produs la primele ore ale dimineţii, sub privirile îngrozite ale unor pietoni. Proprietarul a fost alertat de câţiva vecini, care i-au spus că maşina sa s-a prăbuşit de la mare înălţime într-un hău care s-a format pe marginea Drumului European 85.

Primarul municipiului Râmnicu Sărat este conştient că groapa a scos la iveală un artefact istoric, însă doreşte să o astupe cât mai repede.

Reprezentanţii Muzeului Judeţean Buzău îl contrazic pe edilul din Râmnic şi spun că în niciun caz groapa nu va fi astupată peste noapte, fiind vorba de un vestigiu istoric deosebit de important. Potrivit arheologilor, surparea a scos la iveală ruinele unei pivniţe construite în stil Brâncovenesc, veche de peste 400 de ani.

Din primele.estimări, carosabilul prăbuşit s-ar afla într-o zonă unde cu sute de ani în urmă existau mai multe conace ale unor negostori evrei. Potrivit experţilor, sub municipiul Râmnicu Sărat s-ar afla o reţea complexă de tuneluri, contruite în Evul Mediu, care aveau rolul de refugiu în caz de război. Descoperiri similare s-au făcut imediat după cutremurul din anul 1977, care a afectat serios municipiul Râmnciu Sărat. Autorităţile de la acea vreme au preferat însă să îngroape rapid ruinele şi să sistematizeze oraşul. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!