„Marș pentru Viață!”. Semnal de alarmă cu privire la numărul mare de avorturi

„Marș pentru Viață!”. Semnal de alarmă cu privire la numărul mare de avorturi

Sâmbătă, de Buna Vestire, peste 500 de buzoieni au luat parte la „Marşul pentru Viaţă“, un eveniment devenit tradiție la Buzău. Dotați cu pancarte pe care erau scrise mesaje împotriva avorturilor, manifestații, din care au făcut parte foarte mulți copii, au mărșăluit pe principalele artere ale orașului. Prin acest eveniment, organizatorii vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la numărul mare de avorturi și la scăderea drastică a natalității.

Aproximativ 500 de buzoieni – preoți, enoriași din parohiile orașului, reprezentante ale Societății Femeilor Creștin-Ortodoxe dar și foarte mulți copii – au participat la Marșul pentru viață, care a avut loc sâmbătă, în ziua de Buna Vestire. Evenimentul  este organizat de Fundația „Sfântul Sava” de la Buzău. Prin acest marș, organizatorii trag un semnal de alarmă cu privire la numărul mare de avorturi și la scăderea drastică a natalității.

Manifestanții au mers într-un marş organizat, pe traseul Parcul Crâng, Bulevardul Nicolae Bălcescu, Catedrala copiilor „Sfântul Sava” şi Catedrala Arhiepiscopală ”Înălţarea Domnului”. Au participat mulți copii și tineri, dar şi numeroși preoţi de la toate parohiile din oraș, dar și din comunele învecinate. Unii dintre participanți aveau pancarte pe care erau scrise mesaje împotriva avorturilor.

Manifestanții s-au oprit la Catedrala Arhiepiscopală ”Înălţarea Domnului”, unde a avut loc și un moment religios dedicat pruncilor nenăscuți.

Pe tot parcursul marșului de sâmbătă, manifestanții au fost însoțiți de echipaje ale Poliției și Jandarmeriei.  „Marşul pentru viaţă” de la Buzău are loc, în fiecare an, în Postul Paștelui, și este susținut de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și