Ambasadoarea Marjut Akola la Buzău. Start în programului educațional ”Clase de inspirație finlandeză”

Ambasadoarea Marjut Akola la Buzău.  Start în programului educațional ”Clase de inspirație finlandeză”

Lunea trecută au început cursurile intensive din programul-pilot al programului educațional ”Clase de inspirație finlandeză”. În proiect sunt înscriși directori, educatori și învățători din 15 unități școlare și preșcolare, precum și peste 2000 de preșcolari și elevi de clasă pregătitoare. Ambasadoarea Finlandei la București a sosit astăzi la Buzău pentru a-i cunoaște pe participanții la programul- pilot, care va dura 9 luni.

Ambasadoarea Finlandei la București, Excelența Sa, doamna Marjut Akola, a sosit astăzi la Buzău, pentru a cunoaște cadrele didactice implicate în programul educațional ”Clase de inspirație finlandeză”.

Programul este implementat la Buzău de Primăria Municipiului și Centrul Cultural ”Alexandru Marghiloman”, sub patronajul Ambasadei Finlandei în România și va implica participarea a peste 2000 de preșcolari și elevi de clasă pregătitoare

Coordonatorul Ari Pokka, creator de politici publice în domeniul Educației Finlandeze a explicat cum se va inspira școala românească din cele mai bune practici educaționale aduse de finlandezi la Buzău.

Dacă programul educațional ”Clase de inspirație finlandeză” va reuși și va avea succes, va fi implementat de Inspectoratul Școlar Județean și în alte unități de învățământ din oraș și, probabil că și din județ.

Proiectul-pilot al programului ”Clase de inspirație finlandeză”, în care sunt înscriși directorii celor 15  instituții școlare și preșcolare participante, educatori și învățători, va dura 9 luni, în perioada 23 august 2021 și 1 iunie 2022.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și