Marina Baboi strălucește din nou. Buzoianca a câștigat una dintre finalele Cupei Europei

Marina Baboi strălucește din nou. Buzoianca a câștigat una dintre finalele Cupei Europei

Evoluție excelentă, pantru Marina Baboi, la Cupa Europei, competiție internatională găzduită de arena din Cluj. Buzoianca a câștigat finala B a probei de 200 de metri, reușind al patrulea timp al competiției pe echipe și aducând României 17 puncte.

La Cluj Napoca s-a disputant în weekend cel mai important eveniment atletic găzduit de România după Revoluție, Campionatul European pe Echipe, prima ligă valorică. Concursul bienal, cunoscut sub denumirea de Cupa Europei, se derulează în sistem mixt, fete și băieți, presupunând acumularea de puncte în 40 de probe. În funcție de punctajele obținute, echipele pot avansa în Liga Superioară, sau pot retrograda.

Sprintera buzoiană Marina Baboi, aflată la cea de-a patra participare la Cupa Europei, a concurat în probele de sprint  (100 și 200 metri) și ștafetă, fiind singura sportivă din cei peste 600 de atleți prezenți care a concurat în mai mult de două probe.

Atleta legitimate la Gloria a făcut un concurs foaarte bun, reușind să aducă României nu mai puțin de 17 puncte . Mai mult, la 200 de metri, Marina a câștigat finala B, obținând cel mai bun timp din carieră pe această dinstanță. Din păcate, trei sportive care au alergat în cealaltă finală au obținut timpi mai buni.

Marina va pleca joi la Belgrad, acolo unde va participa la Campionatul Balcanic de Seniori, competiție ce reprezintă și un antrenament excelent, pentru Campionatul European U23, din Estonia. Pentru întrecerea găzduită de Tallin, între 8 și 11 Iulie, buzoianca are ca obiectiv o medalie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și