Publicat la: 21.03.2018. 19:10 / 1.198 views

MANUAL RUTIER PENTRU PREŞCOLARI. GHID DE BUNE PRACTICI PENTRU COPII

Astăzi, la Clubul Poliţiştilor, a fost lansat un Ghid de Bune Practici pentru Educaţia Rutieră a Preşcolarilor. Ghidul, conceput de cadrele didactice de la Grădiniţa din Berca, va fi împărţit în unităţile similare de învăţământ din judeţ şi va servi la educaţia primară a preşcolarilor, în ceea ce priveşte conduita rutieră.

colacel 1Ghidul de Bune Practici pentru Educaţia Rutieră a Preşcolarilor s-a născut în urma unor iniţiative ale cadrelor didactice din mai multe grădiniţe din judeţ. Educatoarele au observat că educaţia rutieră timpurie are efecte imediate. Manualul cuprinde reguli de bază şi îi învaţă pe copii cum să traverseze corect şi la ce trebuie să fie atenţi în trafic. Cei mici pot afla şi alte informaţii, care le pot fi utile în calitate de pasageri sau de biciclişti.

Ghidul este foarte util pentru ca multe dintre accientele rutiere din ultimii ani i-au avut protagonişti pe copiii pietoni.

Reprezentanţii Poliţiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Inspectoratele Şcolare Judeţene, fac lobby, de câţiva ani, pentru introducerea Educaţiei Rutiere, ca disciplină şcolară obligatorie, în clasele primare.

Ghidul tipărit, deocamdată, în doar câteva zeci de exemplare, va fi distribuit grădiniţelor din judeţ. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!