Mană cerească, pentru agricultorii din județ. Canalul Buzău-Vest, dat azi în funcțiune

Mană cerească, pentru agricultorii din județ. Canalul Buzău-Vest,  dat azi în funcțiune

Proiect important, finalizat azi de Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare Buzău. Este vorba de canalul  de irigații Buzău-Vest, obiectiv de utilitate publică ce ar urma să deservească mai multe comune buzoiene, dar și câteva aşezări prahovene.

După mai bine de patru decenii în care au stat la mila naturii, agricultorii buzoieni nu vor mai suferi de lipsa apei. Una dintre marile artere ale sistemului de irigații județean este de azi funcțională, urmând a deservi câteva zeci de mii de hectare. Canalul Buzău-Vest se întinde pe o suprafață de peste 30 de kilometri și va deservi comunele Vernești, Merei, Pietroasele, Breaza și Năeni. Alte localități din Prahova vor beneficia, de asemenea, de volumul de apă oferit de recent reabilitatul canal.

Suma necesară reabilitării canalului a fost una colosală și din cauza faptului că în ultimii 45 de ani fondurile alocate pentru întreținere au fost insuficiente. Aproape 4 milioane de euro au fost necesari pentru decolmatarea, defrișarea și modernizarea acestui obiectiv de necesitate publică.

Din cauza degradării avansate în care se afla canalul, lucrările de reamenajare au durat aproape 2 ani.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și