Mai țineți minte cearta Neagu vs. Toma și Romașcanu (2020)? Mâine, cei trei vor fi noua echipă de conducere a PSD Buzău

Mai țineți minte cearta Neagu vs. Toma și Romașcanu (2020)? Mâine, cei trei vor fi noua echipă de conducere a PSD Buzău

În vara anului 2020, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, de o parte, și primarul Constantin Toma cu senatorul Lucian Romașcanu, de cealaltă parte, erau protagoniștii unui scandal la ședința internă privind finalizarea listei de candidați pentru alegerile locale. De mâine, când va avea loc ultima etapă a alegerilor interne, cei trei urmează să facă echipă în fruntea organizației județene a PSD Buzău.

Mâine urmează să se desfășoare Conferința Județeană pentru desemnarea conducerii PSD Buzău, la finalul campaniei de alegeri interne în cadrul social-democraților buzoieni. Singurul candidat înscris pentru funcția de președinte este interimarul Lucian Romașcanu, senator și ministru al Culturii, care va veni în fața delegaților cu o echipă.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, ar urma să fie prim-vicepreședinte al PSD Buzău, alături de primarul Constantin Toma.

În urmă cu doi ani, Neagu, Toma și Romașcanu au fost în centrul unui scandal intern, la momentul definitivării listei de candidați PSD pentru alegerile locale. Primarul Buzăului a venit cu propunerea ca senatorul Lucian Romașcanu să fie reprezentantul partidului pentru accederea la funcția de șef al Consiliului Județean, fapt care a provocat reacții contrariate, atât din partea președintelui Petre Emanoil Neagu, cât și a mai multor primari din județ. Neagu a amenințat că părăsește partidul, iar ședința s-a suspendat. A doua zi, discuțiile au fost reluate, după implicarea liderului Ciolacu, votul delegaților înclinând balanța clar în favoarea unei candidaturi din partea lui Petre Emanoil Neagu.

În ultimii doi ani, șeful Consiliului Județean a preferat să se detașeze de activitatea politică și să nu dea curs mai multor tensiuni, atât cu primarul Toma, cât și cu senatorul Romașcanu. Este și unul dintre motivele pentru care a preferat să nu candideze la funcția de președinte al PSD Buzău.

La alegerile de mâine vor fi prezenți la Buzău președintele PSD la nivel național, Marcel Ciolacu, precum și mai mulți miniștri social-democrați.

Evenimentul va avea loc la Sala Mare a Consiliului Județean.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și