Mai multe cruci decât borne kilometrice. Aproape 300 de persoane decedate, numai în ultimul deceniu

Mai multe cruci decât borne kilometrice. Aproape 300 de persoane decedate, numai în ultimul deceniu

Se știe că Drumul Național E85 deține recordul sumbru al accidentelor mortale. Crucile de pe marginea arterei ce leagă țara de la sud până la granița cu Ucraina sunt mărturia sutelor de evenimente care curmă destine cu nemiluita. 

Cu astfel de temeri în suflet pornesc mulți șoferi în aventura pe șoseaua europeană 85. I s-a dus de mult vestea că a fost capătul de drum al vieții multora. Este mereu aglomerată, deoarece, până se va finaliza autostrada A7, încă e singura arteră ce leagă Capitala de Moldova. Evenimentele întâlnite în trafic sunt îngrijorător de frecvente, se plâng șoferii, iar urmările sunt de multe ori nefaste. 

Anual, pe drumul european 85 au loc zeci de accidente de circulaţie soldate cu pagube materiale, persoane rănite grav sau persoane decedate. Numai în 2023, pe tronsonul de 85 de kilometri aflat pe teritoriul județului Buzău, au fost înregistrate 12 evenimente rutiere grave soldate cu decesul a cinci persoane și rănirea gravă a nouă persoane. Multe victime sunt din rândul pietonilor.

În ultimul deceniu, Poliția Rutieră Buzău a intervenit la peste 900 de accidente de circulaţie, soldate cu 272 de morţi. Șirul de cruci ridicate pe marginea șoselei stau mărturie acestor tragedii rutiere.

Autoritățile caută soluții pentru salvarea de vieți, iar montarea separatoarelor de sens reprezintă una dintre variante. Obiectivul pare, însă, greu atins, și din cauza costurilor uriașe. Un parapet din beton implică investiții mari: montarea pe un singur kilometru necesită o investiție de minimum 363.000 de lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și