Publicat la: 10.12.2018. 19:28 / 1.665 views

LUMINĂ LA TRAVERSARE. TRECERILE DE PIETONI DE LA ŞCOLI VOR FI ILUMINATE

În anotimpul rece, zilele sunt mai scurte şi se întunecă devreme. Când elevii care învaţă după-amiaza termină cursurile este deja întuneric şi traversarea străzilor poate fi riscantă. Din acest motiv, lucrătorii de la Urbis, Siguranţa Circulaţiei, montează lămpi cu led pentru ca trecerile de pietoni să fie cât mai vizibile pe timp de noapte.      

iluminare zebre 1În anotimpul rece noaptea se instalează devreme şi, pentru elevii care au cursuri după-amiaza, traversarea străzilor poate fi periculoasă din cauza întunericului.

Din acest motiv, cei de la secţia Siguranţa Circulaţiei de la Urbis, lucrează de ceva timp la montarea unor instalaţii care să asigure iluminatul trecerilor de pietoni pe timp de noapte.

În primul rând sunt vizate trecerile din zona unităţilor şcolare.

Noile lămpi cu led montate la trecerile de pietoni sunt mult mai eficiente decât cele existente deja în oraş şi consumă mai puţin.

Nu numai „zebrele” de la şcoli vor fi luminate pe timp de noapte, ci şi cele din zonele unde circulaţia pietonală este intensa.

Tot pentru prevenirea unor evenimente rutiere în care pot fi implicaţi pietonii, au mai fost luate şi alte măsuri.

Începând cu primăvara viitoare, când vremea va permite executarea unor astfel de lucrări, trecerile de pietoni a căror vopsea nu mai este foarte vizibilă vor fi reîmprospătate.

Tot din primăvară, buzoienii ar putea fi avertizaţi să traverseze cu atenţie strada prin mesaje scrise pe carosabil, între liniile trecerilor. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!