Luceafărul riscă să se stingă. Buget de 7.000 de lei acordat de autorități

Luceafărul riscă să se stingă. Buget de 7.000 de lei acordat de autorități

7.000 de lei. Cam cât câștigă o familie medie de români într-o lună. Este bugetul acordat de municipalitate pentru Luceafărul Buzău, echipă aflată în prima ligă de futsal. În contextul subfinanțării, Conducerea grupării se gândește, deja, la retragerea din campionat.

Astrele nu s-au aliniat deloc pentru Luceafărul Buzău. După ce anul trecut echipa de futsal a reușit să se mențină lejer în prima ligă, conducerea grupării spera ca în acest sezon să beneficieze de o finanțare decentă din partea autorităților. Ei bine, municipalitatea a acordat doar 7000 de lei pentru un întreg campionat, sumă derizorie care ar ajunge doar pentru organizarea unui meci de pe teren propriu.

În acest context, șefii grupării iau în considerare o eventuală retragere din campionat, deoarece echipa nu poate supraviețui într-o întrecere care presupune deplasări de sute de kilometri, plata brigăzilor de arbitri, a jucătorilor și asigurarea asistenței medicale la fiecare meci de pe teren propriu.

Subfinanțarea vine și într-un moment în care echipa locală beneficiase de expunere la nivel național, fiind televizată de 3 ori în cinci etape Anul trecut, Luceafărul s-a bucurat de o finanțare decentă, atât din partea Consiliului Județean cât și dinspre Primărie, în ciuda pandemiei. (Andrei Solomon)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și