Locuri de veci. Când vor fi repartizare cele din Cimitirul Municipal

Locuri de veci. Când vor fi repartizare cele din Cimitirul Municipal

Peste 3800 de locuri de veci noi urmează să fie puse la dispoziția buzoienilor. O parte dintre ele vor fi gata până la sfârșitul acestui an. Noul Cimitir Municipal va fi administrat de Urbis Serv și va funcționa conform unui Regulament aprobat în CLM.

Construirea noului Cimitir Municipal a declanșat deja preocupările buzoienilor de a afla cum poate fi obținut un loc de veci în viitoarea necropolă de la marginea cartierului Micro XIV.

În special cei mai în vârstă își doresc să obțină un loc de odihnă veșnică, pentru că, de ani de zile Buzăul se confruntă cu o criză a locurilor de veci, care ar putea fi rezolvată pentru o perioadă de timp prin construirea noului cimitir.

Lipsa de locuri de veci libere a produs, după cum era de așteptat, o creștere a prețurilor de achiziție și a generat o adevărată speculă.

Din acest motiv, condițiile de atribuire vor trebui discutate și aprobate în Consiliul Local Municipal

Înainte ca primele locuri de veci din noul Cimitir Municipal să fie puse la dispoziția locuitorilor Municipiului, aleșii municipali vor aproba modalitățile conform cărora buzoienii vor putea intra în posesia lor.

Oraşul deţine patru cimitire municipale, administrate de Urbis Serv, care sunt deja pline, cu excepția câtorva locuri de rezervă pentru situațiile de urgență.

De-a lungul anilor, acestea au fost ocupate în totalitate şi edilii au căutat soluţii pentru rezolvarea crizei prin mărirea capacității cimitirului Sf. Gheorghe, dar a fost doar o soluție pe termen scurt.

Noul Cimitir Municipal dispune de 5,7 hectare de teren și va avea 3820 de locuri de veci, ceea ce va asigura soluționarea cererilor pentru o perioadă de timp.

Vecinătatea cu viitoarele locuri de veci va fi atenuată prin înființarea unui spațiu verde generos în zona gardului cu cartierul Micro XIV, pentru a se crea o zonă – tampon între cimitir și blocurile de locuințe.

4 Comentarii la: “Locuri de veci. Când vor fi repartizare cele din Cimitirul Municipal

  1. Vreau și eu două locuri de veci în acest cimitir unde trebuie să mă adresez?

  2. Cum se procedează pentru obținerea unui loc de veci? Sper ca aceste locuri să fie repartizate celor care nu au.

  3. Când vor fi repartizate locurile de veci?

  4. Ma intereseaza si pe mine 2 locuri în acest cimitir

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și