Publicat la: 11.01.2017. 20:08 / 659 views

LOCALITĂŢILE DIN BĂRĂGAN, ÎN LUPTĂ CU ZĂPADA. DRUMARII ACŢIONEAZĂ LA FOC CONTINUU

Odată cu potolirea vântului, utilajele de deszăpezire şi-au făcut apariţia pe DN 2C şi DJ 201, care au fost închise circulaţiei rutiere din cauza viscolului. Sătenii din Bărăgan, greu încercaţi de iarna severă, încearcă să se descurce cu pătura albă de omăt, care  pe alocuri măsoară aproximativ 20-30 de cm grosime. Oamenii şi-au luat lopeţile şi au trecut la eliberarea căilor de acces de prin gospodării şi în faţa porţilor.

viscol-sat-1La orele amiezei, utilajele de deszăpezire ale celor de la Drumurile Naţionale se luptau cu nămeţii pe  DN2C. Edilul localităţii Gherăseni a fost primul care a reuşit să intre în prima localitate apropiată, însoţit de un buldoexcavator care a deblocat un sens de mers pe DN 2C.

Acelaşi utilaj a pornit şi către localitatea Brădeanu, pe DJ 203D, în încercarea de a elibera şi acest tronson de drum. Sătenii care n-au avut curaj să se lupte cu frigul şi nămeţii au apelat la profesionişti. Cei mai tineri, profită la maximum de pe urma zăpezii, încercând să mai câştige câţiva lei de la cei mai în vârstă, care nu au posibiltatea să scape de zăpada din gospodării.

Oamenii spun că n-au simţit frigul la gura sobei, însă nevoile îi scot din casă.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, la Buzau noaptea trecută au fost închise patru drumuri naţionale şi 11 drumuri judeţene. În această după-amiază, toate drumurile care tranzitează judeţul Buzău au fost redeschise circulaţiei. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!