LÂNA DE BUZĂU. SE AMENAJEAZĂ CENTRE DE COLECTARE ÎN JUDEŢ

LÂNA DE BUZĂU. SE AMENAJEAZĂ CENTRE DE COLECTARE ÎN JUDEŢ

Promovarea oii la nivel naţional de către ministrul Daea are ecou şi în judeţul nostru. Vor fi construite centre de colectare, mai ales în zonele de deal şi de munte, unde oierii vor primi 1 leu pe kilogramul de lână. Bătrânii din două centre pentru persoane vârstnice di Buzău au primit ciorapi din lână din partea Ministerului Agriculturii.      

lanaCampania de promovare a oii, pe care ministrul Petre Daea ar fi vrut-o simbol naţional, se reflectă şi în judeţul nostru.

Cu sprijinul Direcţiei pentru Agricultură Buzău, pe întreg teritoriul judeţului, în special în zona de deal şi de munte, anul viitor vor fi puse în funcţiune centre de colectare a lânii.

Crescătorii de oi vor putea duce aici producţia de lână şi vor putea primi câte un leu pentru fiecare kilogram predat.

Odată cu implementarea în plan naţional, se presupune că aproximativ 32.000 de crescători de ovine vor putea beneficia de prevederile acestui proiect referitor la comercializarea lânii.

Pentru a dovedi că produsele obţinute din lâna românească sunt de o calitate deosebită, au fost donate 140 de perechi de ciorapi împletiţi la Buzău.

Ministrul secretar de stat în Ministerul Agriculturii, George Sava, însoţit de directorul Direcţiei Agricole Buzău, Cosmin Florea, au împărţit ciorapii din lână bătrânilor din centrele de la Râmnicu Sărat şi Pogoanele.

Ministrul Petre Daea, împreună cu alţi reprezentanţi din Minister au împărţit la rândul lor pături din lână şi aproape 700 de ciorapi împletiţi bătrânilor din alte judeţe.

Din păcate, la Buzău s-a cam pierdut tradiţia şi au rămas foarte puţini cei care împletesc firul de lână ori care confecţionează îmbrăcăminte sau ţes carpete la război. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și