Publicat la: 26.09.2017. 18:14 / 906 views

LACUL LEBEDELOR. OPT PĂSĂRI ŞI-AU GĂSIT SĂLAŞ ÎN PARCUL TINERETULUI

Au apărut de nicăieri, în urmă cu câteva zile, în Parcul Tineretului. O familie de lebede cu şase pui face, se pare, un popas prelungit la Buzău, pentru a-şi învăţa puii să zboare. Cum vacanţa a luat sfârşit, iar trecători sunt din ce în ce mai puţini în parc, înaripatele nu sunt nici foarte deranjate de prezenţa oamenilor.

lebede 3Opt lebede albe – un mascul, o femelă şi şase pui – pot fi admirate pe lacul din Parcul Tineretului. Înaripatele s-au acomodat doar în câteva zile şi explorează tot luciul apei, fără să se sperie de prezenţa celor câţiva trecători. Din fericire pentru păsări, numărul vizitatorilor în parc s-a diminuat mult odată cu începerea şcolilor, aşa că cele opt graţioase creaturi se pot plimba liniştite, pe lac.

Lebedele nu sunt deranjate nici de pescari, ba chiar se apropie, fără timiditate, de ustensilele de pescuit ale amatorilor de pe marginea bălţii. Nu se ştie dacă graţioasele păsări vor ierna la Buzău sau, odată ce puii vor învăţa să zboare, vor migra către meleaguri mai calde. Deocamdată, se mulţumesc să pozeze pentru cei câţiva buzoieni ce obişnuiesc să iasă dimineaţa la promenadă.

Deşi iarna nu le este favorabilă lebedelor, în mai multe oraşe ale ţării au existat situaţii în care păsările s-au acomodat, stabilindu-se prin diferite parcuri. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!