LA RAPEL ANTI-COVID. DE AZI SE ADMINISTREAZĂ A DOUA DOZĂ

LA RAPEL ANTI-COVID. DE AZI SE ADMINISTREAZĂ A DOUA DOZĂ

Astăzi, la 21 de zile după prima doză administrată, cadrele medicale vaccinate în prima zi a campaniei demarate la Buzău au mers la rapel, în centrele speciale amenajate în unitățile sanitare. La cel mai mare centru, la Spitalul Județean de Urgență Buzău, de la orele dimineții s-a început administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID. Printre cei vaccinați s-a numărat și șeful secției UPU-SMURD, dr. Adrian Zoican.

vaccinare spital 1 zoican rapel 2

Chiar dacă după primul vaccin a avut câteva reacții adverse, medicul Adrian Zoican nu a avut nicio reținere în a merge la rapel.

După a doua doză, imunizarea este asigurată într-o proporție de peste 95%, spun specialiștii care au fabricat serul anti-COVID.

Tot astăzi, după-amiază, la rapel a fost prezent și tânărul doctor infecționist Bogdan Micu, șeful Secției de Boli Contagioase, prima persoană vaccinată anti-COVID la Buzău.

Pentru cadrele medicale, imunizarea vine să le învingă temerile trăite până acum în mediul de lucru cel mai riscant, în fața noului coronavirus.

Se la începutul campaniei, s-au vaccinat sute de salariați ai Spitalului Județean de Urgență. 

Astăzi, la centrul de la Spitalul Județean, nu s-au făcut decât vaccinările programate la rapel, din cauza lipsei de doze, așteptate să sosească tot azi, pentru ca de mâine să fie continuată campania în rândul personalului medical. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și