Publicat la: 01.12.2018. 14:23 / 2.284 views

LA MULŢI ANI, ROMÂNIA! BUZOIENII AU SĂRBĂTORIT CENTENARUL MARII UNIRI

De 1 Decembrie mii de buzoieni au umplut până la refuz Calea Eroilor pentru a participa la ceremonia militară şi religioasă dedicată Zilei Naţionale a României şi Centenarului Marii Uniri. Reprezentanţii autorităţilor locale, civile şi militare, au omagiat toţi eroii căzuţi în luptă pentru apărarea patriei, depunând coroane de flori la Domul din Cimitirul Eroilor. Parada militară a încheiat festivităţile, spre încântarea miilor de spectatori.  

oficialitati comandat getica    

Anul acesta, ziua de 1 Decembrie a avut o dublă semnificaţie: Ziua Naţională a României şi aniversarea a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri.

Buzăul a sărbătorit cum se cuvine o asemenea mare sărbătoare şi a început cu ceremonialul militar şi religios, organizat pentru prima data pe Calea Eroilor.

Prefectul Judeţului, împreună cu locţiitorul comandantului Garnizoanei Buzău au salutat drapelul de luptă, apoi un sobor de preoţi a oficiat ceremonialul religios.

Primarul Buzăului, Constantin Toma, a deschis seria de alocuţiuni susţinute de reprezentanţii autorităţilor locale civile şi militare.

Prefectul Judeţului Buzău a transmis mesajul premierului României, dar şi un mesaj personal, adresat buzoienilor.

eroi 2În semn de omagiu pentru toţi eroii neamului care şi-au jertfit viaţa pentru patrie, la Domul Central din Cimitirul Eroilor au fost depuse coroane de flori.

Corul Şcolii Gimnaziale nr.11 şi Corala Bărbătească Ortodoxă „Credo in Dio” au interpretat două melodii patriotice.

După ce preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, i-a premiat pe câştigătorii Concursului de Istorie organizat de Fundaţia Mareşal Alexandru Averescu, a urmat momentul culminant al festivităţilor: parada militară.

Peste 66o de militari din Garnizoana Buzău şi cadre din structurile Ministerului de Interne au defilat însoţiţi de o parte din tehnica de luptă din dotare şi de câteva aparate de zbor.

După încheierea festivităţilor de pe Calea Eroilor, buzoienii s-au îndreptat către Parcul Crâng pentru a degusta fasolea tradiţională şi pentru a urmări spectacolul folcloric oferit de Consiliul Judeţean. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!