La mulți ani, Maestre! „Între sacru și profan” – expoziție aniversară Valeriu Șușnea

La mulți ani, Maestre! „Între sacru și profan” – expoziție aniversară Valeriu Șușnea

O nouă aniversare a zilei sale de naștere a prilejuit și vernisajul unei noi expoziții de autor. Profesorul doctor Valeriu Șușnea, președintele UAPR Buzău și-a sărbătorit aniversarea cu expoziția „ Între sacru și profan”, pe care buzoienii sunt invitați să o vadă până pe 7 aprilie, 2023. Anul acesta și filiala Buzău a Uniunii Artiștilor Plastici din România va împlini 55 de ani de existență.

În fiecare an, artistul plastic Valeriu Şuşnea, binecunoscut în comunitatea buzoiană atât ca artist, profesor la Liceul de Arte „Margareta Sterian” dar şi ca pasionat om de cultură, își invită colegii, prietenii și admiratorii la o expoziție aniversară.

La invitația sărbătoritului, au venit la evenimentul aniversar artiști plastici profesioniști, oameni de cultură, personalități ale urbei, dar și iubitori ai artelor vizuale, care au ținut să participe la vernisajul expoziției „Între sacru și profan”.

Cu toții l-au felicitat pentru aniversare, dar și pentru reușita noii expoziții de autor.

Despre lucrările etalate pe simeze și despre artistul Valeriu Șușnea, au povestit și colegii săi de breaslă, membri în filiala buzoiană a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

În perioada tinereții, Valeriu Șușnea a activat și la Muzeul Județean, unde a fost coleg cu doamna Doina Ciobanu, cu care a păstrat o strânsă legătură.

Printre cei care au dorit să-l felicite pe artistul Valeriu Șușnea de ziua sa, dar și pentru expoziția personală, s-a numărat și pictorul Gheorghe Ciobanu.

Colegii de filială au continuat să-și declare, prietenește, admirația pentru omul și artistul Vali Șușnea, felicitându-l de ziua sa.

Într-adevăr, Valeriu Șușnea este foarte activ și se implică în foarte multe proiecte și activități culturale ale Buzăului și nu numai.

Anul acesta și filiala buzoiană a UAPR împlinește frumoasa vârstă de 55 de ani de existență, prilej cu care, președintele ei va face tot ce-i stă în putință să editeze un album aniversar.

Vădit emoționat, sărbătoritul zilei, profesorul doctor, dar și artistul plastic profesionist Valeriu Șușnea le-a mulțumit invitaților pentru prezență și i-a îndemnat la un pahar de „vorbă”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și