Publicat la: 27.09.2019. 18:20 / 1.143 views

“IUBIRE ETERNĂ”, PIESĂ DE TEATRU CU TOMA ŞI NEAGU. DE LA RĂZBOI TOTAL, LA GLUME ŞI BEZELE, ÎN PUBLIC

Primarul Constantin Toma şi preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, aflaţi la un moment dat într-un război total, au fost actori aseară, la festivitatea de deschidere a Festivalului Comic 7B. Pe scenă, au părut că interpretează un cuplu divorţat, dar cu intenţii de împăcare. Periodic, cei doi şefi de administraţii nu ezită să-şi trimită săgeţi.

neagu si tomaUna dintre săgeţi a fost trimisă chiar ieri dimineaţă, de către preşedintele Consiliului Judeţean, întrebat de jurnalişti despre finanţarea festivităţilor programate cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Petre Emanoil Neagu a făcut o aluzie că evenimentele organizate de Primărie au un parcurs financiar diferit…  

Aseară, la deschiderea Festivalului de Comedie 7 B, în faţa publicului din sala Teatrului “George Ciprian”, cei doi au împărţit câteva replici, dar pe un ton mai relaxat, având în vedere locaţia şi specificul evenimentului. Primul pe scenă, edilul-şef Constantin Toma a ironizat relaţia cu Petre Emanoil Neagu, catalogând-o drept ”iubire eternă”.

Spre finalul unui discurs de mai multe minute, primarul i s-a adresat din nou lui Neagu, aflat în primul rând din sală, asigurându-l că va încheia speech-ul cât mai repede.

După ce a fost invitat pe scenă, preşedintele Petre Emanoil Neagu i-a dat replica lui Toma, mulţumindu-i, totuşi, pentru că s-a alăturat în organizarea festivalului de teatru.

Din toate aceste momente jucate de cei doi pe scena teatrului, a ieşit o invitaţie reciprocă la colaborare.

Scandalurile între cei doi şefi de administraţii sunt de notorietate şi au început pe fondul conflictului deschis pe care primarul Toma l-a avut cu fostul director al Companiei de Apă, Ionel Tescaru. Preşedintele Petre Emanoil Neagu, în calitate de lider al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008, sprijinit de primari, a respins toate propunerile edilului-şef Toma cu privire la îndepărtarea lui Tescaru. La un moment dat, războiul a ajuns şi la faza unor plângeri penale, iar punctele culminante al relaţiilor tensionate au fost în februarie 2017 şi în octombrie, anul trecut, când primarul Toma i-a cerut preşedintelui Neagu să-şi dea demisia din toate funcţiile publice. Doar intervenţia liderului PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a făcut ca lucrurile să nu scape şi mai mult de sub control, ambii combatanâi fiind avertizaţi să înceteze disputele publice. De atunci, nu au mai existat contre mari, însă, de fiecare data când au ocazia, Toma şi Neagu se atacă subtil. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!