Istoria Modernă și Contemporană a Buzăului. Expoziție în lucru la Muzeul Județean

Istoria Modernă și Contemporană a Buzăului. Expoziție în lucru la Muzeul Județean

Muzeul Județean pregătește o nouă expoziție de bază. Sala ”Istoria Modernă și Contemporană a Buzăului” este amplasată la etajul 1 și va fi vernisată la sfârșitul lunii ianuarie, 2023. În ziua vernisajului, publicul va putea viziona expoziția gratuit.

Muzeul Județean are în lucru o nouă expoziție permanentă, care va putea fi vizitată de buzoieni în următoarea perioadă de timp. Expoziția, intitulată „Istoria Modernă și Contemporană a Buzăului”  este o expoziție de bază, în care sunt surprinse momente importante din istoria orașului, dar și a județului Buzău, începând cu anul 1821 și până la Revoluția din decembrie 1989.

Evenimentele dramatice din timpul Răscoalei din 1907 sunt, de asemenea ilustrate în expoziție, ca și participarea buzoienilor la cele 2 Războaie Mondiale.

Odată cu vernisarea, va fi pusă în funcțiune și o aplicație denumită ”Buzăul în imagini”, pe care vor putea fi vizionate o mulțime de fotografii, scanate de muzeografi de-a lungul anului 2022.

În aplicație au fost integrate și imagini de actualitate. Nici viața politică din perioada comunistă nu a fost trecută cu vederea.

În expoziție sunt evidențiate și o seamă de personalități buzoiene celebre, precum actorul Vladimir Maximilian, sportivul militar de echitație Constantin Apostol sau omul politic Alexandru Marghiloman, și el mare iubitor de cai,

Sala de expoziție permanentă ”Istoria Modernă și Contemporană a Buzăului” va putea fi folosită și pentru activități organizate împreună cu elevii buzoieni.

Expoziția va fi vernisată cel mai probabil în data de 24 ianuarie, când publicul va avea acces gratuit.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și