Publicat la: 28.12.2018. 18:14 / 2.081 views

ISTORIA BUZĂULUI. PRIMĂRIA PREGATESTE UN MANUAL DE ISTORIE LOCALĂ

Pentru că „Educaţia” constituie unul dintre capitolele prioritare din planul de dezvoltare al Municipiului Buzău, Primăria şi-a propus să editeze un manual de istorie a Buzăului. Cartea ar urma să fie studiată opţional în şcolile din municipiu şi, probabil, din judeţ.

simpozionÎn anul Centenarului, de la Buzău a pornit ideea proiectului Ora de Istorie, ca urmare a unui sondaj de opinie pentru stabilirea unui clasament al celor mai cunoscute personalităţi buzoiene.

Istorici din ţară  sau veniţi special din Republica Moldova s-au întâlnit cu elevi din liceele şi şcolile buzoiene şi le-au vorbit despre istoria românilor din cele două ţări.

Constatând că orele de istorie sunt din ce în ce mai rare şi că buzoienii ştiu foarte puţine lucruri despre meleagurile din care se trag, primarul Constantin Toma şi-a propus să ajute la realizarea unui manual de istorie.

În parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, manualul va fi propus pentru studiu opţional în toate unităţile şcolare buzoiene.

Viitorul manual de istorie a Buzăului va avea menirea de a restabili în memoria colectivă adevăratele valori ale Buzăului, adevăratele personalităţi pe care elevii să le aibă ca repere în viaţă. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!