Publicat la: 02.07.2020. 18:07 / 458 views

IRONIA COVID-19, LA D.S.P. BUZĂU. DIRECTOAREA ȘI ȘEFA EPIDEMIOLOGILOR, INTERNATE

Ca o ironie, directoarea DSP Buzău și șefa echipei de gestionare a crizei Covid-19 de la nivelul județului au fost depistate cu coronavirus. Aseară, Cristina Ungureanu și doctorița Carmen Scântei au primit vestea că sunt infectate. Este alertă la nivelul Direcției de Sănătate Publică, iar trei angajați au fost trimiși în izolare la domiciliu.

carmen scantei cristina ungureanu

La 24 de ore după ziua de naștere, zi în care a împlinit și vârsta pensionării, șefa Serviciului Epidemiologic din cadrul Direcției de Sănătate Publică Buzău a fost diagnosticată cu Covid-19. Doctorița Carmen Scântei a fost internată la secția exterioară Gârlași a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Același verdict l-a avut și directoarea D.S.P., de asemenea internată la Gârlași. De pe patul de spital, Cristina Ungureanu a fost de acord să vorbească cu reporterii Campus TV.

Șefa Direcției de Sănătate Publică declară că nu cunoaște sursa îmbolnăvirii, dar nici nu a fost suprinsă să afle că are coronavirus, dată fiind evoluția cazurilor comunitare de la Buzău.

Chiar dacă se află internată, directoarea lucrează din spital, de unde ține legătura cu angajații DSP.

Urmare a depistării cu Covid-19 a celor două responsabile din cadrul instituției, trei angajați ai Direcției de Sănătate Publică au fost trimiși în izolare la domiciliu. Conducerea administrativă a fost preluată de directoarea economică iar pe partea epidemiologică au rămas doi specialiști.

În cazul în care nu vor suferi complicații pe perioada internării, cele două șefe din cadrul DSP se vor externa după 10 zile, conform noilor proceduri trasate de Ministerul Sănătății. O altă variantă pentru externare ar fi existența a două teste negative consecutive, lucru care atrage declararea vindecării. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!