Învățământul profesional dual, tot mai ofertant. Sistemul funcționează cu succes în șase licee tehnologice din județ

Învățământul profesional dual, tot mai ofertant. Sistemul funcționează cu succes în șase licee tehnologice din județ

În ultimii ani, învăţământul profesional dual a atras din ce în ce mai mulţi elevi, atât prin bursele lunare, cazarea și masa oferite gratuit, dar și pe fondul unui interes crescut din partea agenţilor economici din Buzău, care le pot oferi absolvenţilor un loc de muncă după terminarea celor 3 ani de școală profesională.

În prezent, peste 250 de elevi din județ urmează învățământul dual la șase licee tehnologice din județul Buzău: trei din municipiul Buzău, iar alte trei, din Rm. Sărat.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Județean Buzău, în ultimii ani, învăţământul profesional dual a atras tot mai mulţi elevi, printr-o serie de beneficii, pe fondul unui interes crescut din partea agenţilor economici, care se confruntă cu o criză de meseriași.

De asemenea, Primăria Buzău a sprijinit, în ultimii ani, dezvoltarea acestei forme de învățământ. Nu peste mult timp, la ieșirea din oraș spre Vernești, se va amenaja un campus universitar unde se vor pregăti atât viitorii ingineri, dar și viitori muncitori înalt calificați în domeniile industriilor mecanice și alimentare.

Elevii care aleg școlile profesionale duale primesc lunar o bursă în valoare de 300 de lei. Intitulată „bursă tehnologică”, aceasta poate să fie dublată de operatorul economic la care copiii fac practica. Concret, operatorii economici pot să le acorde elevilor din școlile duale o bursă care să valoreze cel puțin cel puțin valoarea acordată de stat, de 300 de lei din acest an.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și