ÎNTINEREȘTE PARCUL. VOR FI PLANTAȚI 24 DE TEI TINERI PE ALEEA CENTRALĂ DIN CRÂNG

ÎNTINEREȘTE PARCUL. VOR FI PLANTAȚI 24 DE TEI TINERI PE ALEEA CENTRALĂ DIN CRÂNG

Cu cîteva zile în urmă, Primăria Municipiului Buzău a anunțat public că vor fi tăiați 24 de tei uscați de pe aleea centrală a Parcului Crâng. În locul lor, vor fi plantați 24 de arbori tineri din aceeași specie. Extragerea buturugilor va fi supravegheată de specialiști de la Muzeul Județean.

ciotProgramul de regenerare a Parcului Crâng continuă și anul acesta, prin înlăturarea arborilor bolnavi, uscați sau foarte bătrâni, care pot fi un  potențial pericol pentru trecători. La începutul săptămânii, Primăria Municipiului a anunțat public că vor fi tăiați 24 de tei bolnavi de pe aleea centrală a parcului, iar în locul acestora vor fi plantați tei tineri și viguroși.

Arborii bolnavi au fost deja doborâți de lucrătorii de la Divizia ”Spații verzi” de la Urbis Serv. Pentru a putea fi doborâți, cei 24 de arbori au fost marcați de Ocolul Silvic și au avut toate avizele necesare.

Totodată, la operațiunea de extragere a buturugilor rămase în urma tăierii arborilor, vor participa și specialiști de la Muzeul Județean, pentru că zona este declarată sit arheologic.

Nu numai teii au probleme cu bolile specifice. După cum bine se știe, o mulțime de ulmi din pădure și din parc sunt afectați de o boală gravă, care-i usucă pe picioare. Plantările teilor tineri vor începe săptămâna viitoare, după ce vor fi extrase buturugile rămase după tăierea arbotilor bolnavi. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și