Publicat la: 22.01.2019. 18:52 / 1.521 views

INTERZIS COPIILOR CU AFECŢIUNI RESPIRATORII. DE MÂINE, SE FACE TRIAJ ZILNIC ÎN TOATE ŞCOLILE

Atenţie, părinţi! Începând de mâine, copiii care prezintă simptomele unei afecţiuni respiratorii nu mai sunt lăsaţi în colectivitatea şcolară. Direcţia de Sănătate Publică a dispus efectuarea zilnică a triajului epidemiologic în toate grădiniţele, şcolile şi liceele din judeţ.

copii gradinitaAvând în vedere cazurile de gripă şi evoluţia afecţiunilor respiratorii, medicii şcolari şi medicii de familie au fost convocaţi, astăzi, la o şedinţă de urgenţă, pentru a li se comunica planul privind prevenirea apariţiei unei epidemii. S-a dispus ca, de mâine, să se facă zilnic triaj epidemiologic în toate unităţile de învăţământ. Copiii depistaţi cu simptomele unei afecţiuni respiratorii nu mai trebuie lăsaţi în colectivitate.

Mai mulţi medici s-au plâns că nu vor putea face faţă triajului epidemiologic, din cauza personalului redus. Responsabilii D.S.P. le-au transmis să apeleze şi la cadrele didactice. 

În şcolile cu număr foarte mare de elevi, nu au fost raportate, deocamdată, multe îmbolnăviri de sezon.

Pe de altă parte, medicii de familie spun că a crescut cererea de vaccinare antigripală, pe fondul numeroaselor cazuri de decese cauzate de gripă, la nivel naţional. Solicitările nu pot fi onorate: stocurile de vaccin antigripal au fost epuizate.  

Până acum, autorităţile au confirmat două cazuri de gripă, după analize efectuate la Bucureşti, iar alte 9 au fost diagnosticate clinic. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!