Publicat la: 13.05.2020. 18:58 / 358 views

INTERNĂRI ȘI URGENȚE, LA JUMĂTATE. SPITALUL JUDEȚEAN, BILANȚUL STĂRII DE URGENȚĂ

Perioada stării de urgență a scos la suprafață și nevoia reală a paciențielor de a fi tratați în spital sau de a primi îngrijiri medicale de urgență. Situația din ultimele două luni, de la Spitalul Județean Buzău, arată că, atât internările, cât și prezentările la UPU s-au redus la aproape jumătate, față de perioada de dinaintea pandemiei. 

ambulatoriu pacientiPe perioada stării de urgență, circuitul de internări și de prezentări la UPU de la Spitalul Județean de Urgență Buzău a cunoscut o schimbare radicală. Sunt mai mulți factori care au condus la o adresabilitate mai mică, față de perioada de dinaintea pandemiei.

Pe de o parte, măsurile speciale de limitare a internărilor, trasate de Ministerul Sănătății, s-au regăsit în saloanele de pe mai multe secții, aglomerate de obicei, înainte de starea de urgență. Pe de altă parte, a fost și teama multora de a apela la serviciile medicale din spital, din cauza riscului de infectare cu Covid-19.

În acest context, numărul internărilor din această perioadă s-a redus semnificativ.

Bilanțul de la secția UPU este și mai grăitor în privința situației reale a cazurilor medicale ce trebuie tratate în regim de urgență. Media de prezentare zilnică de dinaintea pandemiei a fost dată peste cap în perioada stării de urgență. Statisticile arată că urgențele s-au redus la jumătate.

Multe dintre cazurile care nu au ajuns la urgențe au fost tratate de medicii de familie sau la cabinetele particulare, ori în ambulatoriile de specialitate. Dovadă că, atunci când se dorește, mulți dintre pacienți nu trebuie să meargă direct la UPU, aglomerând secția inutil. Soluția tratării în sistemul de medicină primară trebuie învățată și din experiența pandemiei, spun reprezentanții celei mai mari unități spitalicești din județ.

Odată cu măsurile de relaxare din perioada următoare, Spitalul Județean de Urgență va redeschide toate cabinetele din Ambulatoriul de specialitate, păstrându-se toate măsurile de protecție pentru pacienți. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!