Întâlnire cu buzoienii. Ilie Bolojan a participat la dezbaterea publică de ieri.

Întâlnire cu buzoienii. Ilie Bolojan a participat la dezbaterea publică de ieri.

 Din programul vizitei făcută la Buzău de domnul Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, a făcut parte și participarea acestuia la dezbaterea publică din Amfiteatrul Tineretului. Tema întâlnirii a fost Referendumul de pe 26 septembrie și invitatul le-a vorbit despre experiența sa în legătură cu Referendumul organizat la Oradea, pentru unirea Municipiului cu o comună învecinată. Fostul primar al Oradei, liberalul Ilie Bolojan, invitatul special al PSD-istului Constantin Toma, i-a îndemnat pe buzoieni să iasă la vot și să contribuie astfel la dezvoltarea comunității, construind împreună Buzăul Mare.

Oaspete al Buzăului, invitat de excepție al primarului Toma, fostul primar al Oradei, domnul Ilie Bolojan, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, a fost prezent aseară și la dezbaterea publică pe tema Referendumului pentru unirea Buzăului cu comuna Țintești.

Pe vremea când era primar în Oradea, Ilie Bolojan a încercat și el să unească Municipiul cu comuna turistică Sânmartin, tot printr-un Referendum.

Numai că, orădenii nu s-au prezentat la vot într-un număr suficient de mare și Referendumul nu a fost validat.

Liberal ca orientare politică, Ilie Bolojan este un adept convins al dezvoltării comunităților și prin unirea mai multor Unități Administrativ Teritoriale învecinate.

Dacă Referendumul va reuși la Buzău, Primăria, la rândul ei, va putea să facă politicile de dezvoltare: planuri de urbanism, drumuri metropolitane, rețele mari de utilități, parcuri industriale ori zone de dezvoltare imobiliară, într-un timp mult mai scurt.

Pentru ca acest proiect de dezvoltare al Buzăului Mare să poată reuși, Ilie Bolojan îi îndeamnă cu toată convingerea pe buzoieni să iasă la vot, indiferent care sunt opțiunile lor.

Primarul Constantin Toma și invitatul său, Ilie Bolojan, au răspuns tuturor întrebărilor venite din public, referitoare la Referendumul pentru unirea Buzăului cu comuna Țintești.

Dezbaterea de aseară a putut fi urmărită live și pe internet și poate fi revăzută și pe site-ul oficial al Primăriei, unde a fost postată.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și