Publicat la: 05.02.2018. 19:26 / 820 views

ÎNTÂI NEGOCIERI, APOI GREVA GENERALĂ, DACĂ NU SE REZOLVĂ PROBELEMELE DE FINANŢARE

Schimbarea modalităţii de plată a profesorilor, dar şi a criteriului de finanţare a şcolilor, a condus deja la efecte negative în educaţie. Mulţi directori de şcoli se plâng că nu au bani suficienţi pentru salarii, alţii se gândesc la comasarea unităţilor. Liderii de sindicat cer negocieri cu noii responsabili din Minister. Dacă revendicările nu vor fi rezolvate, profesorii vor intra în grevă generală.

protest profesori 3Zilele trecute, liderii de sindicat din toată ţara s-au întâlnit pentru a stabili un calendar al protestelor, în condiţiile în care se resimt deja efectele unui nou sistem de finanţare pentru care nu există suport bugetar.

Conducerea Ministerului Educaţiei are un ultimatum de două săptămâni pentru a purta negocieri cu liderii de sindicat. În cazul în care problemele de finanţare din sistem nu vor fi rezolvate, vor fi demarate procedurile pentru greva generală.

Între timp, nu este exclus ca profesorii să iasă din nou în stradă, pentru a picheta.

Tot ca efect al schimbării modului de finanţare, mai multe unităţi şcolare din judeţul Buzău sunt nevoite să propună desfiinţarea unor unităţi de învăţământ, subiect pe care Campus TV îl va trata pe larg în jurnalele următoare. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!